Vinted : de sleutels tot het succes van de Litouwse eenhoorn

Marine Corps om displays van Confederate battle flag te verwijderen

Door Jordan Freiman

6 juni 2020/11: 45 PM/CBS News

Het Amerikaanse Korps Mariniers heeft een richtlijn uitgevaardigd om alle openbare displays van de Zuidelijke slagvlag uit hun installaties te verwijderen.De nieuwe richtlijn is vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de richtlijn moeten de commandanten van het Korps "de weergave van de Zuidelijke strijdvlag of de afbeelding ervan op werkplekken, gemeenschappelijke toegangsgebieden en openbare ruimtes op hun installaties identificeren en verwijderen".De richtlijn is van toepassing op het hele Korps Mariniers.

De vlaggen worden verwijderd "om onze kernwaarden te ondersteunen, eenheidscoherentie en veiligheid te verzekeren en een goede orde en discipline te behouden", legt de richtlijn uit.

Trending nieuws

Hoewel er door de Confederatie veel verschillende gevechtsvlaggen werden gebruikt, specificeert de richtlijn dat de vlag in kwestie de gevechtsvlag is die door het leger van Noord-Virginia tijdens de burgeroorlog werd gedragen.Uitzonderingen op de nieuwe richtlijn omvatten kunstwerken waar de vlag aanwezig is, maar niet de belangrijkste focus, Confederate grave sites, door de staat uitgegeven kentekenplaten met de vlag en alle officiële staatsvlaggen met de Confederate battle flag.

Naast kantoorgebouwen, faciliteiten en marineschepen en vliegtuigen is de richtlijn met name ook van toepassing op "alle gebieden in het openbaar of in het zicht".

"Bijvoorbeeld ...De voortuin of externe veranda van door de overheid beheerde woningen en openbare particuliere ondernemingen", zegt de richtlijn."Dit omvat, maar is niet beperkt tot, afbeeldingen van de Verbonden slagvlag op auto bumperstickers , kleding en andere kleding."

De vlag is al tientallen jaren een controversieel symbool en het Korps Mariniers merkte in een verklaring op dat de vlag 'maar al te vaak is gecoöpteerd door gewelddadige extremistische en racistische groeperingen wier verdeeldheid in overtuiging geen plaats heeft in ons korps'.

Inderdaad, veel aanwezigen van de dodelijke Unite the Right-rally van 2017 in Charlottesville, Virginia, werden gezien met de Confederate battle flag.

Datum geplaatst: 2020-06-10

Leave a Reply

Your email address will not be published.