Vinted : de sleutels tot het succes van de Litouwse eenhoorn

Aanbevelingsbrief: gebruikte kleding

Aanbevelingsbrief

In oktober 2011 kocht ik in een kringloopwinkel in Washington een vintage zwart colbert, fijn gearceerd met grijs en karmozijnrode plaid.Het kostte niet veel en ik was van plan het op Halloween te dragen - een betekenaar, hoopte ik , van Bob Dylan circa "Blond op Blond." Nadat het zijn doel had gediend, zou het vermoedelijk in mijn kast hangen totdat ik het weggooide.

Maar het zag er griezelig nieuw uit.Hoewel de buitenkant grof aanvoelde, was de voering een zijdezachte sienna.Een label onthulde dat het met de hand was gemaakt door Hickey Freeman, die nu jassen maakt die duizend dollar of meer kosten.Zelfs de knopen, met hun geweven reliëfs en dubbel afgeschuinde randen waren prachtig.en het paste opmerkelijk goed.ik droeg het vaak - en ontdekte maanden later een briefje in een van zijn zakken.het waren slechts twee zinnen die cursief waren geschreven op een vergeelde briefkaart : "Dit pak zat in het vliegtuig met Homer op 6 december 1974.Het viel duidelijk uit (zat in een plastic pakzak) en werd door een uitvaartcentrum naar ons teruggestuurd."

Het werd onmogelijk om niet stil te staan bij de implicaties, in al hun krachtige onvolledigheid.Het jasje was van een man genaamd Homer, en het viel op aarde tijdens het vliegtuigongeluk dat hem doodde.Kleding leek altijd kwetsbaar, verslagen door inkt, door motten., door een elleboog die door een mouw barstte.Dit jack overleefde een ramp die een leven kostte.Ik begon het te dragen bij diploma-uitreikingen en zakelijke bijeenkomsten, bruiloften en eerste dates.Toen ik naar New York verhuisde om bij een tijdschrift te werken, kwam het jack met ik, en toen ik het op een dag tijdens de lunch droeg, vertelde ik een aantal collega's over het briefje, ze vroegen zich af of ik misschien meer zou kunnen leren.

Ik keerde terug naar mijn bureau en typte de woorden 'Homer' en 'crash' en de datum van de ansichtkaart in Google.Onder de eerste resultaten was een lang document: de uitspraak in een rechtszaak wegens onrechtmatig overlijden waarin de crash van een tweeling werd beschreven -motor Cessna bij Pine Bluff, Ark.Het beschreef ook een man op een van de achterstoelen.Zijn naam was Homer Hendrickson, en de crash vond plaats een paar weken voor zijn 52e verjaardag.Ik denk dat hij het niet erg zou vinden als ik dit alles zou delen omdat hij had gewerkt als journalist voor The Arkansas Democraat en als maritiem redacteur voor The Cleveland Plain Dealer.Hij was, net als ik, een journalist.

Datum geplaatst: 2020-06-09

Leave a Reply

Your email address will not be published.